sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Ruisleipää


Torstaina oli meillä leivontapäivä. Edellisenä aamuna olin laittanut juuren jo kuplimaan ja torstaina tein taikinan. Tällä kertaa tein 8 litran satsin ja kun taikina oli kohonnut sitä tuli iso saavillinen... mutta ehittiin onneksi leipoa kaikki ja n. 20 rieskaa tein lisäksi. Nyt tein vain pelkkiä reikäleipiä, yleensä teen muutaman limpun ja ohuita orsileipiä, mutta nyt halkaistiin osa reikäleivistä orteen kuivumaan (on ihanaa herkkua) eli hyvin perinteisellä tyylillä teen. Nyt on taas pakastin pullollaan leipää ja olo on hyvin rikas :D 33kpl tuli tästä 8litrasta. Leivinuuniin mahtuu noin 8 leipää ja lämmitän uunin edellisenä päivänä n.350 asteeseen, paistopäivänä lämpötila on 200-225 astetta. Perunarieskatkin paistuivat hyvin tässä lämmössä. Mikäs sen parempaa kuin uunituoretta ruisleipää ja voita päälle :P Pirtissä tarkenee....




4 kommenttia:

  1. Oispa joskus mukava makustella, että miltä leivinuunissa paistettu orsileipä maistuu!

    VastaaPoista
  2. Oi, oi, onpas siellä ihanat herkut! Meillä äiti leipoo vieläkin ruisleivät, leivinuunissa niistä parhaat tulee. En ole edes ottanut juurta itselle, kun meillä on vain sähköuuni. Toki ihan hyvää sielläkin tulee, mutta parastahan se leivinuunissa paistettu leipä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen leivinuunia leivoin sähköuunissa ja oli hiasta paistaa,vaikka ihan hyviä tulikin.. Nyt saa nopeaa paistettua ja samalla tulee tehtyä paljon leipiä

      Poista