maanantai 17. joulukuuta 2012

Alfred-tonttu

Tämä tonttu tupsahti yksi ilta meijän kuistille ja tietenki hänet toivotettiin tervetulleeksi, kun meille halusi asettua asumaan :) 

Pitkään olen halunnut meille tällaista ihanaa tonttua ja noin reilu kuukausi sitten aloin tätä tekemään... Alkuun olin aivan innoissani, mutta kun ei heti ollut kaikkia tarvikkeita niin innostus lopahti. Nyt kuitenkin sain hommattua massaa kasvoja varten ja pojan kaapista löysin vuosi sitten virkkaamani villapaidan ja pääsin jatkamaan tontun tekoa. Kasvot oli erittäin vaikea muotoilla ja tämä on jo toinen versio ja vieläkin tekisi mieli tehä uudestaan.. ei oikein miellytä.. Naaman maalasin akvarelliväreillä, eli ei kestä ulkona. Lapset tykkää valtavasti! Mutta äiti tahtoisi tehä vielä uuden, paremman..5 kommenttia:

 1. Nämähän on hyviä pitään silimällä kaikkia. ;)

  T.saila

  VastaaPoista
 2. Heips, ihana tuo tonttu! Itsellä on kans mielessä tontun teko, ni voisinko saada vähän jonkinlaista ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suunnitelmissa olis tehä taas uusi tonttu ja voisin kuvata sen tekovaiheita mutta Laitan tähän jotain ohjetta. Eli kannattaa tehä rautalangasta runko, jossa kädet ja jalat. Sen jälkeen pyörittelun kangas suikaleita rautalangan päälle. Laitoin fleeceä, niin sain nopeampaa muhkeutta tonttuun. Sitten narulla/langalla kangassoiroja vartaloon kiinni. Vaatteet tontulle päälle ja pään tekoon :)

   Poista
 3. Blogissa ´olipa kerran koti´ on jonkunlaista ohjetta tällaiseen tonttuun :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) ostin tiimarista itse kovettuvaa muovailumassaa josta jo muovailin kasvot :)

  VastaaPoista